Ga naar hoofdinhoud

Dit is een potje met graszaad en een zelfgemaakt kruisje met een rood lintje, wit lintje of paars lintje: om thuis te maken of in de kinderwoorddienst. Hieronder de ‘gebruiksaanwijzing’.

Veertigdagentijd knustelwerk groeien

Veertig dagen groeien…

De Veertigdagentijd helpt ons om extra te groeien als kind van God. In de Kerk noemen we het een ‘sterke’ tijd; een gunstige tijd. We gaan op weg naar het grote feest van Pasen. We mogen:

– Vasten: Extra ruimte maken voor God door te minderen in dingen die niet zo belangrijk zijn
– Bidden: Extra tijd bij God zijn, thuis en in de kerk, om te weten wat Hij van ons vraagt.
– Naastenliefde geven: Extra tijd en geld besteden aan de naaste, aan andere mensen

Door dit plantje kan je er steeds aan denken om extra te oefenen om het goede te doen. Houd de aarde elke dag vochtig (maar niet nat) en zo groeit het gras. Het staat symbool voor jouw eigen groei als kind van God in deze tijd.

Zorg verder voor de juiste liturgische kleur van het lintje. Het lintje voor de Veertigdagentijd is paars. Hieronder kan je lezen hoe het zit met de andere kleuren lintjes.

Welke kleur lintje?

In de goede week
Palmzondag (intocht van Jezus in Jeruzalem) het rode lintje.
Witte Donderdag (Laatste avondmaal) het witte lintje.
Goede vrijdag (Jezus sterft aan het kruis) het rode lintje.

Op Pasen
Het is Pasen! Nu mag het witte lintje erop. Pasen is het feest waarin we vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood: Hij leeft! Steek met Pasen ook maar wat bloemen rondom het kruis: het is het grootste feest dat we hebben en dat mogen we laten zien! Zalig Pasen! Het witte lintje mag de hele Paastijd erop blijven; dus tot het feest van Pinksteren (4 juni, kleur rood).

Gezinskerk Wassenaar, februari 2018.

Back To Top