Ga naar hoofdinhoud

Even voorstellen

Levensloop

Geboren in Rotterdam, 1952, in een gezin met 9 kinderen. Vader had een kachelsmederij, met levering, onderhoud en reparatie van kachels en haarden met alle toebehoren. Na enkele jaren kleinseminarie bij de Salesianen van Don Bosco, gestopt met de seminariestudie, meegewerkt in het familiebedrijf en later bij een centrale verwarmingsinstallateur. Militaire dienstplicht vervuld als Marinier, waarvan de meeste tijd gediend op Aruba. Aansluitend doorgegaan in de techniek, en gewerkt in de Chemische industrie als procesoperator. Na enkele jaren de overstap gemaakt naar het Gewestelijk Arbeidsbureau Rotterdam en de HBO studie Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid afgerond. In 1983 begonnen met de theologiestudie aan het Grootseminarie Rolduc. In 1989 volgde de diakenwijding en benoeming in Den Haag Sportlaan en aansluitend Loosduinen (O.L.V. Tenhemelopneming). 1991 priesterwijding, benoeming als kapelaan in Pijnacker.

Van 1994 tot 2005 werkzaam geweest in het Westland, de meeste jaren als pastoor van de parochie van de H. Bartholomeus, de laatste jaren in het samenwerkingsverband HGMP. Tevens benoemd tot spirituaal aan de priesteropleiding Vronesteyn te Voorburg. Sinds januari 2005 pastoor van de drie parochies van Wassenaar. In 2010 vanwege het proces van clustervorming benoemd tot administrator van de parochies in Katwijk en Oegstgeest. Van 2012 tot 2020 pastoor en moderator van parochie Heilige Augustinus te Wassenaar, Katwijk, Oegstgeest en Voorschoten en sinds 1 juni 2020 plebaan van de H. H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam.

Enkele nevenactiviteiten

Mede initiatiefnemer en voorzitter van Stichting InterKerk vanaf 1999 tot heden. Deze stichting beheert onder andere de websites RKDocumenten en GeloofJij. Publicatie van de preken op het internet vanaf 1999 tot heden. Postacademische studie kerkelijk opbouwwerk afgerond 2000. Enkele jaren (tot opheffing) bestuurslid van de landelijke opleiding tot jongerenwerker Duc in Altum. Bestuurslid van het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO), gezinspastoraat tot heden. Twee boeken gepubliceerd, uitgegeven door het IHGO: Gezinsboek voor de Advent en gezinsboek voor de Veertigdagentijd in de reeks Ons Dagelijks Brood. Daarnaast twee boeken uitgegeven met columns die eerder in katholiek Nieuwsblad zijn verschenen: 100 Hagenpreken en Nog eens 100 Hagenpreken. Bestuurslid van het Katholiek Nieuwsblad tot 2020 en columnist van Katholiek Nieuwsblad vanaf 2012 tot heden.

Back To Top