Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek Hoogfeest Christus Koning van het Heelal, jaar B, 20/21 november 2021

Op het feest van Christus Koning worden we uitgenodigd om na te denken over de manier waarop Christus koning is. Wat zegt dat over Hem en wat zegt dat over ons?
Lees meer

Preek Hoogfeest Willibrordzondag, door het jaar B, 6/7 november 2021

Op deze zondag gedenken we de H. Willibrord. Hij heeft in onze streken het geloof verkondigd. Hij deed dat niet alleen, maar velen mét hem – velen vóór hem – en velen ná hem.
Lees meer

Preek op de gedachtenis van Allerzielen, 2 november 2021

Allerzielen is een bijzondere gelegenheid om samen stil te staan bij al onze dierbare overledenen. We doen dit samen, we delen het verdriet en we delen ons geloof, we doen dat bijzonder samen met Hem die de dood heeft overwonnen.
Lees meer

Preek 31e zondag, door het jaar B, 30/31 oktober 2021

Jezus geeft ons een prioriteitenlijstje. Dat is anders dan wat de samenleving doorgaans hanteert. We worden uitgenodigd met zijn blik naar ons eigen prioriteitenlijstje te kijken.
Lees meer

Preek 30e zondag, door het jaar B, 23/24 oktober 2021

Jezus geneest de blinde Bartimeüs. Met het geloof kun je meer zien dan met je ogen.
Lees meer

Preek 29e zondag, door het jaar B, 16/17 oktober 2021

Zoals het er in de wereld aan toegaat, zo moet het niet gaan in de Kerk. Dat horen we in het Evangelie. Helaas gaat het ook in de Kerk vaak fout. We mogen bij Christus kracht en inspiratie opdoen.
Lees meer

Preek 28e zondag, door het jaar B, 9/10 oktober 2021

Rijk zijn heeft zo zijn voordelen, maar de gevaren zijn groter. Dat zien we bij de rijke jongeling. Omdat Jezus arm is geworden voor ons, kunnen wij nu delen in zijn geestelijke rijkdom.
Lees meer
Back To Top