Ga naar hoofdinhoud

Preek Hoogfeest Openbaring des Heren, Driekoningen, 8 januari 2023

Op het feest van Driekoningen kunnen de wijzen uit het Oosten ons inspireren. Net als zij zoeken en bezoeken wij Christus. Wij brengen net als zij onze gaven mee die we in de offerande aanbieden. 
Lees meer

Preek Hoogfeest H. Maria, Moeder van God/Octaafdag van Kerstmis, 1 januari 2023

We beginnen het nieuwe kalenderjaar met een Mariafeest. De moederlijke zorg van Maria willen we vragen over het komende jaar, voor de Kerk, voor de wereld en voor ieder van ons.
Lees meer

Preek Eerste Kerstdag, Hoogfeest Geboorte van Christus, 25 december 2022

De geboorte van Jezus met Kerstmis moedigt ons aan om zelf opnieuw geboren te worden, om zelf een nieuwe mens te worden, een mens die in alles kiest voor het goede.
Lees meer

Preek Kerstavond, Hoogfeest Geboorte van Christus, 24 december 2022

De geboorte van Christus geeft een nieuwe wending aan onze geschiedenis. De verandering die Hij brengt, begint in ons hart, bij ons thuis en in onze geloofsgemeenschap. Dat vieren we hier en nu op dit Kerstfeest.
Lees meer

Preek Hoogfeest Christus Koning van het Heelal, jaar C, 19/20 november 2022

Op het feest van Christus Koning horen we wat zijn koningschap Hem gekost heeft. In de Eucharistie worden we herinnerd aan zijn lijden, zijn dood en verrijzenis en ontvangen we kracht en inspiratie om Hem na te volgen.
Lees meer

Preek Hoogfeest Willibrordzondag, door het jaar C, 5/6 november 2022

Wij vieren in ons land de Eucharistie dankzij velen die lang geleden de moeite hebben genomen het geloof te verkondigen. De H. Willibrord was één van hen. Hij mag ons steeds inspireren.
Lees meer

Preek Hoogfeest Allerheiligen, 1 november 2022

Samen vieren met alle heiligen. Dat is samen met al diegenen die nu leven in de volheid van Gods liefde. 
Lees meer

Preek Hoogfeest Sacramentsdag, jaar C, 18/19 juni 2022

Op Sacramentsdag willen we ons meer bewust worden wat we elke zondag vieren. De Eucharistie is het grote teken van Gods liefde voor ons in Christus. Het sacrament van zijn blijvende aanwezigheid.
Lees meer
Back To Top