Ga naar hoofdinhoud

Preek Hoogfeest Sacramentsdag, jaar B, 2 juni 2024

Vandaag vieren we wat we op Witte Donderdag vieren en wat we elke zondag vieren, ja zelfs dagelijks. Vandaag op Sacramentsdag willen we bijzonder stil staan bij de grote gave en het mysterie van Gods aanwezigheid in de Eucharistie.
Lees meer

Preek Hoogfeest H. Drie-eenheid, jaar B, 26 mei 2024

We mogen vandaag het mysterie vieren dat God ons op drie manieren nabij is, dat Hij op drie manieren voor ons zorgt en ons liefheeft, als Vader, als Zoon en als Heilige Geest.
Lees meer

Preek Hoogfeest Pinksteren, jaar B, 18/19 mei 2024

Het is de Geest die levend maakt. Jezus zendt de Heilige geest over zijn apostelen. Jezus schenkt zijn Kerk, de Heilige Geest. Wij op het hoogfeest van Pinksteren dat de Heilige Geest ook onze harten vervult met Gods liefde, wijsheid en kracht.
Lees meer

Preek Hoogfeest Hemelvaart des Heren, jaar B, 9 mei 2024

Hemelvaartsdag is de opmaat voor Pinksteren. Jezus neemt zijn definitieve plaats in. Wij krijgen van Hem onze zending. Wij mogen vragen om de Heilige Geest, opdat wij onze zending kunnen vervullen.
Lees meer

Preek tijdens de Paaswake, jaar B, 30 maart 2024

Jezus is dezelfde weg gegaan als Israël. Hij is zelfs verder gegaan. Hij heeft niet alleen de verleidingen, de bekoringen van de duivel in de woestijn overwonnen. Hij trotseerde ook de dood.
Lees meer

Preek Hoogfeest Openbaring des Heren, Driekoningen, 6/7 januari 2024

Drie koningen, drie wijzen, zij gaan ons voor op de weg naar het Licht, op weg naar Christus. Wij zoeken Hem als het Licht in ons leven.
Lees meer

Preek Kerstavond, Hoogfeest Geboorte van Christus, 24 december 2023

We vieren opnieuw kerstmis. Ook nu in een wereld getekend door oorlog en dreiging. We heten Christus welkom in deze wereld, maar vooral in ons hart.
Lees meer

Preek Hoogfeest Christus Koning van het Heelal, jaar A, 25/26 november 2023

Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar vieren we het hoogfeest van Christus Koning van het heelal. We mogen stilstaan bij wat zijn grootheid is.
Lees meer
Back To Top