Ga naar hoofdinhoud

Preek tijdens de Paaswake, jaar B, 30 maart 2024

Jezus is dezelfde weg gegaan als Israël. Hij is zelfs verder gegaan. Hij heeft niet alleen de verleidingen, de bekoringen van de duivel in de woestijn overwonnen. Hij trotseerde ook de dood.
Lees meer

Preek Hoogfeest Openbaring des Heren, Driekoningen, 6/7 januari 2024

Drie koningen, drie wijzen, zij gaan ons voor op de weg naar het Licht, op weg naar Christus. Wij zoeken Hem als het Licht in ons leven.
Lees meer

Preek Kerstavond, Hoogfeest Geboorte van Christus, 24 december 2023

We vieren opnieuw kerstmis. Ook nu in een wereld getekend door oorlog en dreiging. We heten Christus welkom in deze wereld, maar vooral in ons hart.
Lees meer

Preek Hoogfeest Christus Koning van het Heelal, jaar A, 25/26 november 2023

Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar vieren we het hoogfeest van Christus Koning van het heelal. We mogen stilstaan bij wat zijn grootheid is.
Lees meer

Preek Hoogfeest Allerheiligen, 1 november 2023

Een grote menigte van gewone mensen die in geloof en liefde Jezus hebben nagevolgd. Door Gods genade zijn zij onze voorsprekers en helpers.
Lees meer

Preek feest Gedaanteverandering van de Heer, jaar A, 5/6 augustus 2023

We vieren het feest van de gedaanteverandering van de Heer. We mogen de glans van zijn gelaat gewaarworden en de stem van de Vader horen die ons oproept om te luisteren naar zijn Zoon.
Lees meer

Preek Hoogfeest Sacramentsdag, jaar A, 10/11 juni 2023

We vieren Sacramentsdag. Jezus wil voor ons het levende manna zijn, het echte Brood uit de Hemel, voedsel voor onze levensweg, zodat we stand houden in de wisselvalligheden van dit bestaan.
Lees meer

Preek Hoogfeest H. Drie-eenheid, jaar A, 4/5 juni 2023

Vandaag is het zondag van de H. Drie-eenheid. Omdat God één is, kunnen wij als Kerk ook één zijn. Dit mysterie van God overstijgt ons verstand, maar vervult ons hart met vreugde en dankbaarheid.
Lees meer
Back To Top