Ga naar hoofdinhoud

Kort voorwoord bij de brief van paus Franciscus aan het Volk Gods d.d. 20 augustus 2018 n.a.v. het misbruik in Pennsylvania

Actualiteiten
De paus heeft met een brief aan het Volk Gods gereageerd op het misbruik in Pennsylvania. Bij het verschijnen van deze brief van paus Franciscus zie ik veel reacties in de media. Redactionele stukken, maar ook columns op het internet.
Lees Column

Sacramentsprocessie anno 2018

Actualiteiten
Op zondag 3 juni jl., Sacramentsdag, werd na de Mis in de Sint Willibrorduskerk een korte Sacramentsprocessie gehouden. Voor sommige parochianen was dit een herinnering van lang geleden, maar in Limburg en veel andere landen is dit een jaarlijks gebruik.
Lees Column

De biecht is niet alleen voor ‘katholieke topsporters’

Actualiteiten
We praten over het sacrament van boete en verzoening. Wat heeft dat te maken met het jaar van barmhartigheid?
Lees Column

Sila moet blijven

Actualiteiten
Vindt u het ook belangrijk dat mensen in beeld zijn bij de parochie?
Lees Column

Allerzielen 2016 – Leef je nog?

Actualiteiten
“Leef je nog?” vroeg Karin hardop, “Frans, leef je nog?”
Lees Column

State of the Church september 2016

Actualiteiten
Jullie weten ongetwijfeld dat de “State of the Union” jaarlijks in januari wordt gehouden door de president van de Verenigde Staten, gericht aan de leden van het Amerikaanse Congres. Hij behandelt dan de staat van het land.
Lees Column

Mijn laatste biecht was …

Actualiteiten

Misschien heeft het met het jaar van Barmhartigheid te maken, maar de laatste tijd gebeurt het nogal eens dat iemand komt biechten die al veertig jaar of langer niet meer…

Lees Column
Back To Top