Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek op Witte Donderdag, 1 april 2021

Vanavond horen we over de voetwassing, het is een ritueel dat nu in coronatijd niet kan worden uitgevoerd. Maar we kunnen wel nadenken wat het betekent en luisteren naar het Evangelie. 
Lees meer

Preek 6e zondag Veertigdagentijd, Palmzondag, jaar B, 27/28 maart 2021

De zesde zondag van de veertigdagentijd is Palmzondag van het lijden van de Heer, het begin van de Goede Week. Op deze dag horen we het Hosanna en het kruisig Hem vlak na elkaar. Het is een voorproef van Goede Vrijdag wanneer we het lijden van de Heer plechtig gaan herdenken. 
Lees meer

Preek 5e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 20/21 maart 2021

Op de vijfde zondag van de veertigdagentijd naderen we de Goede Week; het lijden en sterven van Jezus komt steeds dichterbij. Jezus weet het. In het Evangelie van vandaag zegt Hij: “Als de graankorrel sterft, brengt hij veel vrucht voort”. 
Lees meer

Preek 4e zondag Veertigdagentijd (Laetare), jaar B, 13/14 maart 2021

Jezus spreekt over het oordeel. Hij spreekt over licht en duisternis en Hij spreekt over zijn zending. Wij vieren Eucharistie omdat we zijn licht in ons hart willen binnenlaten en met Hem Gods Koninkrijk willen binnengaan.
Lees meer

Preek 3e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 6/7 maart 2021

Elke zondag van deze veertigdagentijd komen we dichter bij Goede Vrijdag. Vandaag zien we hoe Jezus de handelaars uit de tempel drijft en zijn dood en verrijzenis voorzegt. 
Lees meer

Preek 2e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 27/28 februari 2021

Op deze zondag zijn we getuigen van Abraham die ervan overtuigd is dat hij zijn zoon moet offeren. We zijn ook getuigen van Jezus die op de berg van gedaante verandert. 
Lees meer

Preek 1e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 20/21 februari 2021

We zijn op weg naar Pasen. Vandaag horen we de echo van Aswoensdag in de oproep van Jezus: “Bekeert u en gelooft in het Evangelie.” 
Lees meer

Preek op Witte Donderdag, 29 maart 2018

Op deze avond gedenken wij hoe Jezus ons een blijvend teken naliet van zijn aanwezigheid. De Maaltijd van het Nieuwe Verbond is de gedachtenis van zijn offer, van zijn vergeving en zijn verzoening. Hij laat het ons na als een opdracht om Hem te gedenken. 
Lees meer
Back To Top