Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek op Witte Donderdag, 28 maart 2024

Vanavond gaat het om onze diepste innerlijke vrijheid, uit liefde je leven geven voor de ander, bidden voor je vijanden, vergeven op zo’n manier dat de ander bevrijding ontvangt. Op Witte Donderdag gedenken wij dat Jezus tijdens het Laatste Avondmaal zijn leerlingen de opdracht gaf dit te blijven doen. Met die opdracht begint de Eucharistie en tevens het priesterschap, twee sacramenten. Ook de opdracht tot naastenliefde klinkt daarin door, dienstbaar leven zoals Jezus heeft voorgedaan.
Lees meer

Preek 6e zondag Veertigdagentijd, Palmzondag, jaar B, 23/24 maart 2024

Wat blijft u bij, wanneer u luistert naar het passieverhaal?
Lees meer

Preek 5e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 16/17 maart 2024

Jezus sluit een Nieuw Verbond, wij horen bij Gods Verbondsvolk. Dat Nieuwe Verbond in zijn Bloed vieren we in de Eucharistie.
Lees meer

Preek 4e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 9/10 maart 2024

Op deze vierde zondag van de veertigdagentijd zijn we halverwege de vasten. Daarom heet deze zondag “Laetare”. Het is een zondag waarin de blijdschap van Pasen al doorklinkt. Zo horen we vandaag in het Evangelie dat Jezus een bijzondere kijk heeft op zijn lijden en kruisdood.
Lees meer

Preek 3e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 2/3 maart 2024

Vandaag op deze derde zondag van de veertigdagentijd haalt Jezus de bezem door de tempel van zijn tijd. Het huis van God moet een huis van gebed zijn. Ook wij worden opgeroepen de Eucharistie te vieren vanuit een zuiver hart.
Lees meer

Preek 2e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 25 februari 2024

Vandaag gaan we in de lezingen twee keer de berg op, eenmaal met Abraham en eenmaal met Jezus. Zo barmhartig als God is voor Isaak, zo hard is de wereld voor Jezus. 
Lees meer

Preek 1e zondag Veertigdagentijd, jaar B, 17/18 februari 2024

Op deze eerste zondag van de veertigdagentijd zien we hoe Jezus de woestijn ingaat. Hij overwint de bekoringen. In de Eucharistie mogen wij kracht vragen om stand te houden met Hem.
Lees meer

Preek op Witte Donderdag, 1 april 2021

Vanavond horen we over de voetwassing, het is een ritueel dat nu in coronatijd niet kan worden uitgevoerd. Maar we kunnen wel nadenken wat het betekent en luisteren naar het Evangelie. 
Lees meer
Back To Top