skip to Main Content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Preek 2e zondag, door het jaar C, 16 januari 2022

Ondanks de coronatijd met alle beperkingen, neemt de liturgie ons vandaag mee naar een feest. De bruiloft van Kana doet ons beseffen dat we door geloof en doopsel reeds deelnemen aan de bruiloft van het Lam.
Lees meer

Preek Hoogfeest Christus Koning van het Heelal, jaar C, 23/24 november 2019

Een dieptepunt kan tegelijk ook hoogtepunt zijn. Diep vernederd in de ogen van de mensen, maar hoogverheven voor God; dat is Christus en dat vieren we op het hoogfeest van Christus Koning.
Lees meer

Preek 32e zondag, door het jaar C, 9/10 november 2019

De laatste weken van het kerkelijk jaar zijn begonnen. Over twee weken vieren we Christus koning. Deze zondag horen we Jezus spreken over het leven voorbij de dood. God is een God van levenden. 
Lees meer

Preek 31e zondag, door het jaar C, 2/3 november 2019

Vandaag horen we over Zacheüs. Jezus is bij hem te gast. Vandaag zij ook wij hier weer te gast bij God in dit Godshuis. Tegelijk wil Jezus van zijn kant bij ieder van ons te gast zijn. Laat die ontmoeting vreugde brengen in onze harten.
Lees meer

Preek 30e zondag, door het jaar C, 26/27 oktober 2019

Wie zijn wij, zijn we de Farizeeër of zijn we de tollenaar die vandaag naar de tempel komt. Het gaat niet over vooraan zitten of achteraan staan, maar om de houding van ons innerlijk. Uiteindelijk gaat het om navolging van Jezus.
Lees meer

Preek 29e zondag, door het jaar C, 19/20 oktober 2019

Het gebed kan ons soms tegenstaan, maar als we dan toch aan het gebed voorrang geven, is het altijd vruchtbaar: je hart komt tot rust, de stress gaat eraf, je denkt nog net aan iets wat je dreigde te vergeten, maar bovenal, je voedt de verbondenheid met de bron van ons leven.
Lees meer

Preek 28e zondag, door het jaar C, 12/13 oktober 2019

Hoe mooi is oprechte dankbaarheid, die geeft vreugde aan wie dankbaar is en aan wie het dankjewel ontvangt. Jezus herinnert ons aan dankbaarheid aan God en de erkenning van Gods goedheid en grootheid.
Lees meer

Preek 27e zondag, door het jaar C, 5/6 oktober 2019

Vandaag gaat het over een krachtig geloof, over bescheidenheid en over moed houden als de situatie uitzichtloos is. We vieren Eucharistie om kracht te vinden in Gods Woord en Sacrament om zo ons geloof en de onderlinge liefde te versterken.
Lees meer
Back To Top