Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek 7e zondag van Pasen, jaar B, 11/12 mei 2024

Vandaag bidt Jezus om eenheid onder zijn leerlingen. Die leerlingen zijn wij. Jezus hoopt en bidt dat wij allen één zijn. Vandaag, op Moederdag, wordt die eenheid onder ons gevoed en wil Jezus die eenheid onder ons herstellen en verdiepen door de Heilige Geest.
Lees meer

Preek Hoogfeest Hemelvaart des Heren, jaar B, 9 mei 2024

Hemelvaartsdag is de opmaat voor Pinksteren. Jezus neemt zijn definitieve plaats in. Wij krijgen van Hem onze zending. Wij mogen vragen om de Heilige Geest, opdat wij onze zending kunnen vervullen.
Lees meer

Preek 6e zondag van Pasen, jaar B, 5 mei 2024

"Geen groter liefde kan iemand hebben dan deze: Dat hij zijn leven geeft voor zijn vrienden." Dit zegt Jezus vandaag in het Evangelie. Over die grotere liefde mogen we vandaag nadenken.
Lees meer

Preek 5e zondag van Pasen, jaar B, 28 april 2024

Verleden week waren wij de schapen bij Jezus, de Goede Herder; vandaag zijn wij de wijnranken aan Jezus de Ware Wijnstok. Het gaat steeds over verbonden blijven met Hem.
Lees meer

Preek 4e zondag van Pasen, Roepingenzondag, jaar B, 21 april 2024

Vandaag, op roepingenzondag, staan we stil bij onze eigen roeping en de roeping tot het gewijde ambt. Tegelijk mogen we ons bewust worden dat Jezus ons oproept om te bidden voor roepingen, want elke roeping is een gave van God.
Lees meer

Preek 3e zondag van Pasen, jaar B, 13/14 april 2024

Op deze zondag horen we hoe Jezus aan zijn leerlingen verschijnt. De Heer is in hun midden. Toch moeten zij eraan wennen. Ook bij ons is de Heer in ons midden, bijzonder in de Eucharistie, waarin wij Hem mogen herkennen bij het breken van het Brood.
Lees meer

Preek 2e zondag van Pasen, Beloken Pasen/Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid, jaar B, 6/7 april 2024

Het is vandaag de zondag van de goddelijke barmhartigheid. Als Jezus aan zijn leerlingen verschijnt, geeft hij de opdracht mee tot vergeving. Thomas kan het allemaal niet geloven, maar ook aan hem toont Christus zijn barmhartige liefde.
Lees meer

Preek tijdens de Paaswake, jaar B, 30 maart 2024

Jezus is dezelfde weg gegaan als Israël. Hij is zelfs verder gegaan. Hij heeft niet alleen de verleidingen, de bekoringen van de duivel in de woestijn overwonnen. Hij trotseerde ook de dood.
Lees meer
Back To Top