Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek Hoogfeest Openbaring des Heren, Driekoningen, 8 januari 2023

Op het feest van Driekoningen kunnen de wijzen uit het Oosten ons inspireren. Net als zij zoeken en bezoeken wij Christus. Wij brengen net als zij onze gaven mee die we in de offerande aanbieden. 
Lees meer

Preek Hoogfeest H. Maria, Moeder van God/Octaafdag van Kerstmis, 1 januari 2023

We beginnen het nieuwe kalenderjaar met een Mariafeest. De moederlijke zorg van Maria willen we vragen over het komende jaar, voor de Kerk, voor de wereld en voor ieder van ons.
Lees meer

Preek Eerste Kerstdag, Hoogfeest Geboorte van Christus, 25 december 2022

De geboorte van Jezus met Kerstmis moedigt ons aan om zelf opnieuw geboren te worden, om zelf een nieuwe mens te worden, een mens die in alles kiest voor het goede.
Lees meer

Preek Kerstavond, Hoogfeest Geboorte van Christus, 24 december 2022

De geboorte van Christus geeft een nieuwe wending aan onze geschiedenis. De verandering die Hij brengt, begint in ons hart, bij ons thuis en in onze geloofsgemeenschap. Dat vieren we hier en nu op dit Kerstfeest.
Lees meer

Preek Hoogfeest Doop van de Heer, jaar A, 11/12 januari 2020

Met deze zondag, op het feest van de Doop van de Heer, eindigt de kersttijd. We mogen getuigen zijn van een bijzondere gebeurtenis en we mogen ons meer bewust worden dat we kind van God zijn.
Lees meer

Preek Hoogfeest Openbaring des Heren, Driekoningen, 4/5 januari 2020

Drie koningen zagen een sterre. Ze zagen het licht van de ster en dat geschapen licht bracht hen naar het niet geschapen maar geboren “licht van de wereld”, Christus. Wij dienen ons leven in het licht van Christus te stellen, dat zijn licht op ons levenspad schijnt en wij de weg naar Gods Koninkrijk volgen.
Lees meer

Preek Hoogfeest H. Maria, Moeder van God/Octaafdag van Kerstmis, 1 januari 2020

Op deze eerste dag van het nieuwe jaar viert de Kerk het hoogfeest van Maria, de Moeder van God. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Haar moederschap inspireert ons. Haar voorbeeld roept op tot navolging. We mogen haar zaligprijzen.
Lees meer

Preek feest van de Heilige Familie, jaar A, 28/29 december 2019

We vieren het feest van het heilig huisgezin. Om ons te verlossen maakt Gods Zoon alle fasen van ons menselijk leven door. Zo herschept Hij het gezin tot een plek waar God in ons midden is.
Lees meer
Back To Top