Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek op Witte Donderdag, 14 april 2022

Het Evangelie vandaag eindigt met deze woorden: Ik heb u een voorbeeld gegeven opdat gij zoudt doen zoals Ik u gedaan heb.” Zo legt Jezus uit wat de voetwassing betekent. Hij roept op tot navolging. In die geest vieren wij de gave van de Eucharistie, het priesterschap en het gebod van de naastenliefde.
Lees meer

Preek 6e zondag Veertigdagentijd, Palmzondag, jaar C, 9/10 april 2022

Met de viering van Palm- en Passiezondag begint de Goede week. We horen het Evangelie van de feestelijke intocht in Jeruzalem en het Evangelie van het lijden en sterven van Christus. “Hosanna” en “Kruisig Hem” staan dicht bij elkaar.
Lees meer

Preek 5e zondag Veertigdagentijd, jaar C, 3 april 2022

Jezus wil redden wat verloren dreigt te gaan. Hij weet een vrouw te redden van de dood door steniging. Zo biedt Hij ook ieder van ons een nieuw begin, juist nu in deze veertigdagentijd.
Lees meer

Preek 4e zondag Veertigdagentijd (Laetare), jaar C, 26/27 maart 2022

Vandaag horen we de beroemde parabel van de verloren zoon. Wie van ons moet niet erkennen soms afgedwaald te zijn, weg van de Vader? Wie dat erkent wordt door de Goede Herder welkom geheten in Gods huis.
Lees meer

Preek 3e zondag Veertigdagentijd, jaar C, 19/20 maart 2022

Vandaag zijn we getuigen van Mozes die God ontmoet. We horen de apostel Paulus die zegt: Wie meent te staan moet oppassen dat hij niet valt. Zo roept ook Jezus ons op tot bekering opdat ons leven vrucht draagt.
Lees meer

Preek 2e zondag Veertigdagentijd, jaar C, 12/13 maart 2022

Vandaag voelen de leerlingen zich op de berg even in de hemel. Daar is het goed. Maar op aarde is het nog niet veranderd, daar moeten ze aan de slag. Dit geldt ook voor ons. We mogen God om kracht en inspiratie vragen.
Lees meer

Preek 1e zondag Veertigdagentijd, jaar C, 5/6 maart 2022

Op deze eerste zondag van de veertigdagentijd zien we hoe Jezus ons voorgaat met zijn veertig dagen in de woestijn. Hij overwint de bekoringen en wijst ons de weg om de bekoringen van deze tijd te overwinnen. 
Lees meer

Preek Aswoensdag, 2 maart 2022

Met het opleggen van de as, met het askruisje markeren we het begin van de veertigdagentijd. We willen op weg gaan naar Goede Vrijdag en Pasen en willen daarom werken aan de bekering van ons eigen hart.
Lees meer
Back To Top