Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek 1e zondag Veertigdagentijd, jaar A, 1 maart 2020

Ik ben drie keer aan mijn preek voor deze viering begonnen. Steeds wilde ik er een soort terugblik van maken over 15 jaar pastoor zijn. Maar steeds kwam ik terug bij de lezingen. Tenslotte heb ik daaraan toegegeven, de Heilige Geest bepaalt tenslotte.
Lees meer

Preek 1e zondag Veertigdagentijd, jaar A, 29 februari 2020

We maken met Jezus de veertigdagentocht mee. Met zijn hulp krijgen we zicht op de bekoringen en verleidingen van dit leven en deze tijd. Met zijn beproeving in de woestijn houdt Hij ons een spiegel voor. 
Lees meer

Preek Aswoensdag, jaar A, 26 februari 2020

Met Aswoensdag begint de Veertigdagentijd. Het askruisje dat we vandaag ontvangen is daarvan een uiterlijk teken. In de Eucharistie ontmoeten we Hem die we willen navolgen om in de Veertigdagentijd zelf meer te worden zoals Hij.
Lees meer

Preek op Witte Donderdag, jaar A, 13 april 2017

Het wonder van de Eucharistie is niet alleen dat we door Brood en Wijn deel krijgen aan zijn Lichaam en zijn Bloed; het is ook dat Hij alles wat wij Hem aanbieden opneemt in zijn gave aan God de Vader. Zo krijgt dit alles een definitieve plaats in Gods Koninkrijk en in Gods plan met Kerk en wereld
Lees meer

Preek 6e zondag Veertigdagentijd, Palmzondag, jaar A, 8/9 april 2017

Jezus' kruisdood is niet zomaar een historische vergissing, het is het gevolg van onze halsstarrigheid.
Lees meer

Preek 5e zondag Veertigdagentijd, jaar A, 1/2 april 2017

Dode sta op, Lazarus kom uit je graf. Jezus brengt mensen tot leven. Dat gaat echter niet vanzelf. De dood heeft vele vermommingen. Het graf is niet alleen op een begraafplaats.
Lees meer

Preek 4e zondag Veertigdagentijd (Laetare), jaar A, 25/26 maart 2017

Komen wij iemand tegen die het moeilijk heeft, dat biedt God ons de kans iets goeds te doen.
Lees meer

Preek 3e zondag Veertigdagentijd, jaar A, 18/19 maart 2017

We mogen naderen tot de bron, zoals de Samaritaanse vrouw naar de bron toe gaat. We komen tot de Eucharistie om onze diepere dorst te lessen bij de bron van Levend Water, Jezus Christus.
Lees meer
Back To Top