Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek 4e zondag van de Advent, jaar B, 23/24 december 2023

We staan op de drempel van het Kerstfeest. David moet leren dat niet hij het huis opbouwt, maar dat God dit doet. In Maria vindt God een luisterend oor en een bereidwillig hart.
Lees meer

Viering van boete en verzoening, gewetensonderzoek, Advent, jaar B, 21 december 2023

Terwijl het buiten stormt, willen we God vragen om de stormen in ons hart en in onze ziel te stillen.
Lees meer

Preek 3e zondag van de Advent (Gaudete), jaar B, 16/17 december 2023

Het is de derde zondag van de Advent, zondag Gaudete, verheug u. De Heilige Geest wil ons hart verwarmen en voorbereiden op de komst van Christus. 
Lees meer

Preek 2e zondag van de Advent, jaar B, 10 december 2023

Een woord van troost en een oproep tot bekering komen samen op deze tweede zondag van de Advent. Johannes de Doper wijst vooruit naar de komst van de Sterkere.
Lees meer

Preek 1e zondag van de Advent, jaar B, 2/3 december 2023

De Advent begint vandaag. We zegenen de Adventskrans en steken de eerste kaars aan. De voorbereiding op zijn komst met Kerstmis begint.
Lees meer

Preek 4e zondag van de Advent, jaar B, 19/20 december 2020

De Adventskrans laat ons met de vierde kaars zien dat Kerstmis nu heel dichtbij is. Vandaag horen we hoe de engel aan Maria de geboorte van Jezus aankondigt. Maar dat gebeurt alleen met haar instemming. God wil met ons op weg gaan, als wij met Hem mee willen doen. 
Lees meer

Preek 3e zondag van de Advent (Gaudete), jaar B, 12/13 december 2020

De derde kaars wordt ontstoken, we zijn over de helft van de Advent. De vreugde van Kerstmis beginnen we al te voelen. Dat mag ons motiveren deze derde Adventsweek goed te benutten. Johannes de Doper kondigt aan: “Onder u staat Hij die gij niet kent, Hij die na mij komt”.
Lees meer

Preek 2e zondag van de Advent, jaar B, 5/6 december 2020

Vandaag, op de tweede zondag van de Advent ontmoeten we Johannes de Doper. Hij lijkt zo streng, maar hij is een vreugdebode. Het licht wordt groter, de tweede kaars wordt ontstoken, woorden van troost en bemoediging klinken, Hij komt, Kerstmis nadert snel.
Lees meer
Back To Top