Ga naar hoofdinhoud
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preek 4e zondag van de Advent, jaar B, 19/20 december 2020

De Adventskrans laat ons met de vierde kaars zien dat Kerstmis nu heel dichtbij is. Vandaag horen we hoe de engel aan Maria de geboorte van Jezus aankondigt. Maar dat gebeurt alleen met haar instemming. God wil met ons op weg gaan, als wij met Hem mee willen doen. 
Lees meer

Preek 3e zondag van de Advent (Gaudete), jaar B, 12/13 december 2020

De derde kaars wordt ontstoken, we zijn over de helft van de Advent. De vreugde van Kerstmis beginnen we al te voelen. Dat mag ons motiveren deze derde Adventsweek goed te benutten. Johannes de Doper kondigt aan: “Onder u staat Hij die gij niet kent, Hij die na mij komt”.
Lees meer

Preek 2e zondag van de Advent, jaar B, 5/6 december 2020

Vandaag, op de tweede zondag van de Advent ontmoeten we Johannes de Doper. Hij lijkt zo streng, maar hij is een vreugdebode. Het licht wordt groter, de tweede kaars wordt ontstoken, woorden van troost en bemoediging klinken, Hij komt, Kerstmis nadert snel.
Lees meer

Preek 1e zondag van de Advent, jaar B, 28/29 november 2020

De Advent begint. Een kerkelijk jaar met onverwachte wereldwijde problemen ligt achter ons. Hoe kerstmis gaat verlopen weten we nog niet maar we zien uit naar het licht. Met de eerste kaars op de adventskrans wordt de duisternis al doorbroken. 
Lees meer

Preek 4e zondag van de Advent, jaar B, 23/24 december 2017

Jezus is pas een paar dagen oud, toch herkent Johannes de aanwezigheid van Gods Zoon, zo klein nog en compleet verborgen in de schoot van Maria. Dat wil Lucas de Evangelist ons verhalen, dat is ook het oer-aanvoelen van de gelovige Christen; dat vanaf dag één, de vrucht in de moederschoot als mens wordt erkend en zelfs kan worden herkend.
Lees meer

Preek 3e zondag van de Advent (Gaudete), jaar B, 16/17 december 2017

Het is een kwaliteit te weten wie je bent en ook te weten wie je niet bent.
Lees meer

Preek 2e zondag van de Advent, jaar B, 9/10 december 2017

Tijd in oprecht gebed aan Hem gegeven draagt veelvoudig vrucht.
Lees meer

Preek 1e zondag van de Advent, jaar B, 2/3 december 2017

Waakzaamheid is waakzaamheid van het hart, waakzaamheid in geloof, waakzaam met ogen van liefde. Zodat we de Heer horen als Hij aanklopt en we Hem herkennen als Hij plotseling voor ons staat.
Lees meer
Back To Top