Ga naar hoofdinhoud

Voor de zondagen dat er geen kinderwoorddienst is, heeft Gezinskerk Wassenaar een Mis-etui samengesteld die de kinderen mee krijgen de bank in. De Mis-etuis worden ook gezegend opdat ze de kinderen tot hulp mogen zijn om de Mis mee te vieren en zo dichter bij Jezus te zijn.

 

Mis-etui Gezinskerk Wassenaar

Wat is het Mis-etui?

Het is een A4 etui met de volgende inhoud:
• Het boekje ‘Ik vier de Mis mee ‘van Adveniat.
• Het Evangelieblaadje de Goede Herder:Hierin staat het Evangelie van de zondag, een heilige, een puzzeltje etc. Deze wordt op verzoek gratis toegestuurd door goede.herder@skynet.be.
• Een gelamineerd vel met welkomstwoord en gebedje van de pastoor en op de achterkant de ‘gebruiksaanwijzing’ van het Mis-etui.
• Potloden, puntenslijper en een pen.
• Een kaarsje om na de Mis samen met ouders in de Mariakapel op te steken.
• Een zakje met een onbreekbaar Maria beeldje (om een beetje mee te spelen en naar te kijken).

Welkomstwoord en gebedje van de pastoor

Beste kinderen,

Welkom in de kerk. Jezus vindt het fijn dat je er bent!
Deze Mis-etui is om je te helpen de Mis mee te vieren.
Op de achterkant lees je hoe je de etui kan gebruiken.
Voordat de Mis begint kan je dit gebedje bidden (je kan daarbij knielen):

Goede Jezus,
alle mensen komen hier om te bidden en bij U te zijn.
U nodigt ook de kinderen uit om naar de kerk te komen en mee te doen. Wilt U mij hierbij helpen.
Amen.

Pastoor Michel

Gebruiksaanwijzing

Hoe gebruik ik deze Mis-etui?

• Met het boekje ‘Ik vier de Mis mee’, kan je meelezen wat er in de Mis gebeurd. We noemen zo’n boekje een Missaal. Dit Missaal is speciaal voor kinderen.

• Het Evangelieblaadje de Goede Herder kan je gebruiken in de Dienst van het Woord (bij de lezingen en de preek). Je kan dan kleuren, lezen en het raadsel doen. Deze mag mee naar huis.

• Bij de Dienst van de Tafel (Eucharistie) is het fijn als je probeert om mee te doen. Snap je niet alles? Dat is helemaal niet erg. Ook als je niet alles begrijpt, kan je toch dicht bij Jezus zijn, Hem bedanken en laten merken dat je van Hem houdt (Eucharistie betekent bedanken). Langzamerhand ga je meer begrijpen. Het is net als bij het leren op school.

• Als we straks het Onze Vader bidden, probeer dan om duidelijk en hardop mee te bidden. De tekst staat in het Missaal, maar misschien ken je de tekst al.

• Het kaarsje is om na de Mis samen met je ouders in de Mariakapel op te steken. Je kan Maria bedanken. Je kan ook voor iemand anders. Bijvoorbeeld voor iemand die ziek of verdrietig is, of voor iemand die jarig is. Je kan ook voor jezelf bidden, bijvoorbeeld als iets moeilijk is. Bij het opsteken van het kaarsje kan je een Weesgegroet bidden. Je kan in het boek in de kapel opschrijven waar je voor bidt (dat heet een ‘intentie’). De hele Kerk bidt volgende week zondag voor alle intenties. Dat doen we vandaag ook, luister straks maar bij de voorbedes, dan hoor je op het einde dat we bidden “voor alle intenties die opgeschreven staan in het boek in de Mariakapel”.

• Het Evangelieblaadje de Goede Herder mag mee naar huis, maar het etui met de rest blijft in de Kerk.

Back To Top